ISTORIA ECHIPEI CS OTOPENI

Totul a inceput in anul 2001 cand, la initiativa unor impatimiti iubitori ai fotbalului, a luat fiinta Fotbal Club C.S. Otopeni. In acelasi timp, alaturi de prima garnitura, s-au format si doua grupe de juniori republicani A si B, nascuti in anii 1984-1985, respectiv 1986-1987. In primul an de existenta, echipa de seniori a evoluat in divizia "D" si, jucand cu ambitie si daruire, a reusit sa se claseze pe pozitia a treia in clasament, ratand de putin promovarea in al treilea esalon fotbalistic al tarii.

Nevoia de performanta la determinat pe primarul orasului Otopeni, Gheorghe Constantin Silviu, sa obtina participarea la un nivel superior, ceea ce s-a si întâmplat. Astfel, in editia 2002-2003, prima echipa a orasului, pregatita in acel moment de antrenorul Adrian Dumitru, a luat startul in divizia "C".

Din pacate, lucrurile nu au mers asa cum se dorea, rezultatele si pozitia din clasament inselând asteptarile, atât ale celor care au investit financiar si au pus suflet pentru echipa, cât si ale suporterilor care veneau intr-un numar din ce in ce mai mare la stadion. Astfel, dupa etapa a X -a, conducerea clubului a luat decizia inlocuirii antrenorului Adrian Dumitru cu fostul international dinamovist Marian Pana. De pe penultima pozitie a clasamentului, noul antrenor a reusit sa redreseze situatia, pauza competitionala dovedindu-se si ea extrem de benefica. Prin aducerea unor jucatori cu experienttaa, precum Beraru (de la Astra Ploiesti), Stoian (de la Rocar Bucuresti), Cristescu (de la FCU Politehnica Timisoara), precum si a unui nucleu de sase fotbalisti de la Venus RGAB Bucuresti, s-a reusit intarirea echipei. Acest lucru s-a dovedit a fi decisiv in indeplinirea obiectivului de ramanere a echipei in divizia "C", reusindu-se chiar obtinerea a 32 de puncte la sfarsitul returului, fapt care a contribuit la ocuparea locului opt in clasament la finalul editiei de campionat.

Editia de campionat 2003-2004 a gasit o echipa solida, cu experienta editiei precedente, mult mai motivata si cu o dorinta arzatoare de a obtine rezultate cat mai bune, care sa-i permita clasarea pe un loc fruntas si, de ce nu, accederea in al doilea esalon fotbalistic al tarii.

Jucand cu daruire exemplara si spirit de sacrificiu, echipa antrenata de Marian Pana s-a instalat inca de la inceputul campionatului in fruntea clasamentului. Incurajati frenetic de inimoasa galerie Ultras, C.S. Otopeni a obtinut victorie dupa victorie, reusind la finele campionatului sa se claseze pe locul intai, promovand in Liga 2

Toamna anului 2003 a consemnat o performanta notabila a fotbalului din orasul Otopeni, obtinandu-se cea mai mare realizare din scurta istorie a clubului: calificarea in "optimile de finala" ale Cupei Romaniei! Dupa ce a reusit sa elimine din competitie echipe mult mai valoroase (Sportul Studentesc Bucuresti si Farul Constanta) a fost invinsa de campioana Romaniei-Dinamo Bucuresti cu scorul de 5-1, echipa avand o evolutie apreciata si aplaudata la scena deschisa de spectatorii prezenti pe stadionul din Stefan cel Mare.

În 2008 echipa de la marginea Bucurestiului a reusit cea mai mare performanta din istoria clubului, si anume promovarea în Liga 1. Deoarece stadionul din Otopeni nu întrunea conditiile de licentiere pentru Liga 1, echipa a jucat în sezonul 2008-2009 pe stadionul "Astra" din Ploiesti. A rezistat un singur an in prima liga, dupa care s-a intors in Liga 2, seria 2.

Sursa: www.csotopeni.ro