ISTORIA ECHIPEI GAZ METAN CFR CRAIOVA

Clubul Gaz Metan CFR Craiova a luat nastere in vara lui 2007 prin fuziunea gruparilor Gaz Metan Podari si CFR Craiova. Gazarii promovasera cu un an in urma in liga a treia, in vreme ce feroviari tocmai castigasera barajul de promovare in cel de-al treilea esalon. Pentru fuziune ambele tabere au facut sacrificii: Gaz Metan a rupt acordul de colaborare cu Scoala de Fotbal Gica Popescu, care oricum nu functiona asa cum isi dorea conducerea echipei din Podari, iar CFR Craiova a cedat locul de-abia castigat in Liga a treia echipei Stiinta Malu Mare.

Dupa ce s-au finalizat discutiile si s-au semnat actele, noul club Gaz Metan CFR Craiova si-a stabilit obiectivul: promovarea in Liga a II-a. Acesta a fost considerat o utopie de majoritatea oamenilor de fotbal craioveni, dat fiind lipsa omogenitatii si tineretea lotului. Galben-visinii au inceput ca din pusca intrecerea, insa pe parcus au fost depasiti de International Curtea de Arges, incheind sezonul regulat pe locul doi in ierarhie. Pozitia i-a dus la barajul de promovare de la Alba Iulia, unde trupa lui Cristian Boldici nu a putut depasi Avantul Reghin si ACU Arad, ratand accederea in Liga a II-a.

Dupa sezonul excelent, multi prevedeau un recul in anul competitional 2008-2009. Nu a fost asa, galben-visinii strangand randurile în jurul lui Boldici si Luta si incheind turul la opt puncte distanta de urmaritoarea FC Caracal. La finele campionatului ierarhia a ramas aceeasi, iar Gaz Metan CFR Craiova a promovat in Liga a II-a. Cativa dintre artizanii promovarii au fost capitanul Ionut Patrana, Octavian Nicola, Eugen Rioseanu, George Feleaga – fost capitan al Universitatii Craiova, Sorin Chivu, Laurentiu Preda si Marius Sava, jucator emblematic al Stiintei.

Sursa: www.gazmetancfr.ro